Help onze bestuivers
Registreren

 

Bijen zijn belangrijk

Veel planten zijn afhankelijk van insecten. De meest bekende zijn bijen en vlinders. Zij zorgen voor de bestuiving van de bloemen waardoor zich zaden kunnen vormen en de plant verzekerd is van haar voortplanting. Het levert ons een vrolijke, kleurige en geurige wereld op en niet onbelangrijk veel van onze groenten, fruit en noten.

Helaas zijn veel bijen, vlinders en andere bestuivende insecten er slecht aan toe. Meer dan 40 % van de bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd.

 

Maar het is nog niet te laat om er voor te zorgen dat bijen en vlinders niet uitsterven. En het is zo eenvoudig!
Als iedereen een klein beetje doet, doen wij met zijn allen heel veel.

Zorg ervoor dat je in je tuin of op je balkon door het jaar heen ten minste een paar bloeiende planten hebt. Haal bijvoorbeeld 1 m2 tegel uit je tuin en zet hier 10 planten voor terug die goed zijn voor bijen en vlinders gecombineerd met wat bolletjes zoals Sneeuwklokjes en krokussen. Vanaf februari, maart kleurt deze ene m2 al en is het een belangrijke voedselbron voor de bijen. Ooievaarsbek, Lavendel en Tijm bloeien vanaf mei tot ver in de zomer. Een combinatie van planten zorgt voor een lange periode van bloei, dus aanbod van nectar en stuifmeel voor de bijen en vlinders. En voor jou een kleurig en geurig stukje natuur.

 

Wil je ideeën opdoen? Ga dan eens langs bij de volgende locaties

Kinderboerderij de Blijde Wei in Ommoord. Hier hebben we een tuin aangelegd met planten en bloemen die goed zijn voor bijen en vlinders.

De Warwinckel in Zevenhuizen. Zij doen mee aan de landelijke open tuinendagen. Dit is één van de locaties waar onze honingbijen hun voedsel vinden.

Bijenvereniging Ambrosiusgilde aan de Nesseweg in Rotterdam Ommoord. Tussen april en oktober is de lesstand elke zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur geopend. In het seizoen is er honing te koop van de bijen die hier staan en er ligt een prachtige tuin met veel soorten planten.

De Hennipgaarde in Zevenhuizen. Dit jaar wordt het omgetoverd tot een gebied waar spelen in en leren over de natuur hand in hand gaan. Op dit moment heeft Stichting Natuurpolders rondom het gebied er een bloemenrand ingezaaid met een mengsel aan bloemen die graag bezocht worden door allerlei soorten insecten.

 

Wil je advies op maat?

Neem dan contact met ons op. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden en krijg je van ons een advies waarmee je direct aan de slag kunt.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Bijenweer

Rotterdam

Humidity:
Wind: at


/


/


/


/
KWeather is powered by Kaleidoscoop
________________________________________________________________________________________________________________

Stripecity -  Hazeveld 47 - 2761XH Zevenhuizen - 06-37276168 - KvK: 59706198 - BTW: NL133579530B01 - Iban: NL92TRIO0390220167