Projecten
Registreren

Online donatie


Ooit het leven in een bijenkorf gezien? Met infrarood beelden van de binnenkant van de bijenkast geven wij een inkijk in het leefpatroon van de honingbij. Het bijgaande blog geeft uitleg over de ontwikkeling van het bijenvolk gedurende het seizoen. Je ziet alles: de kunstzinnige bouw van raten, het verwerken van nectar en stuifmeel, het verzorgen van het jonge broed en het uitgroeien tot een zwerm. Door middel van deze beelden en verhalen wordt de kennis vergroot over de samenhang van biodiversiteit en bijen(-volken).

Bijen-live is één van de initiatieven van Stripecity. Stripecity heeft dit project opgezet in samenwerking met Kinderboerderij De Blijde Wei in Rotterdam en Nestkastlive, die onder meer de techniek verzorgt. Het bijzondere onderkomen van de bijen is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Blijde Wei en bevindt zich op de kinderboerderij.

Bijen-live vloeit voort uit de missie van Stripecity. Stripecity vraagt op deze bijzondere manier aandacht voor biodiversiteit en bijen. Het is een leuke manier om bezoekers van deze website zich bewust te laten worden van het belang van de wondere wereld van de honingbij.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan Bijen-live? Graag!  Met jouw gift kan de continuering van bijen-live gegarandeerd worden. De gift gaat direct naar dat doel en wordt aangewend voor:

Dekking kosten bijenstal en aangeschafte materialen. De verzorging van het bijenvolk. Onderhoud van de materialen en de bijenstal. Bekostiging internet abonnement en onderhoud vertoning van de beelden via de websites Stripecity.nl en Nestkastlive.nl;

Voor bedrijven en instellingen die dit initiatief willen ondersteunen, is het mogelijk om het bedrijfslogo onder de camerabeelden te vermelden en indien gewenst aanvullende activiteiten te organiseren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Uw gegevens

Webcams Blijde Wei

Uw donatie

________________________________________________________________________________________________________________

Stripecity -  Hazeveld 47 - 2761XH Zevenhuizen - 06-37276168 - KvK: 59706198 - BTW: NL133579530B01 - Iban: NL92TRIO0390220167